My Image

Kroatische witte wijn

van autochtone druiven

PP Orahovica Graševina vrhunsko


Orahovica Graševina Vrhunsko is een van de meest drinkbare en aromatische Graševinas. Vanuit gastronomie oogpunt is het een wijn met enorm veel mogelijkheden.
Uitspraak: Orahówitsá Ḡràsjewiená wrhoenskó
Wijnhuis: PP Orahovica
Regio: Slavonië
Druif: Graševina (ook bekend als Welschriesling)
Jaar: 2017
Smaak: In deze zeer aromatische geelgroene wijn komt vooral een appelaroma naar boven. De wijn heeft een aangename zuurgraad en frisheid, met een Graševina specifieke bittere afdronk. De wijn heeft een zeer lange afdronk. De hoeveelheden alcohol, zuur en suiker zijn zeer aangenaam in balans.
Serveren bij: Vanuit gastronomie oogpunt is Grasevina een uiterst flexibele wijn met enorm veel mogelijkheden, maar de kwaliteit komt het best tot zijn recht bij witvleesgerechten, zoet- en zout water vissen, maar ook bij wat sterker vlees. En last but not least, is het een waanzinnig goede combinatie met oesters!
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius
Type wijn: Premium kwaliteit droge witte wijn
Oogst: 2016, opbrengst 9t/Ha
Gecontroleerde vergisting: In tanks
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 12,5 % vol.
Zuren: 6,0 g/l
Suiker: 4,7 g/l
Bijzonderheden: 2016 was een overvloedig jaar met hoge temperaturen in de zomer en middelhoge najaarstemperaturen waardoor meer suiker is ontstaan in de druiven. Dat is de reden waarom de aroma's voller en fruitiger zijn. Tegelijkertijd blijven de zuren hoog genoeg, waardoor je een heerlijke frisheid krijgt. Tezamen met het lage suiker residu maakt dit een zeer harmonieuze wijn.
EAN: 3 85889 830884

PP Orahovica Grasevina vrhunsko
Kaart Orahovica

Synoniemen voor Graševina: Borba (Ribera del Guadiana in Spanje) Graševina Bijela (Kroatië), Italiaanse Riesling (Roemenië), Laški Rizling (Slovenië en Servië), Olasz Rizling (Hongarije), Riesling Italico (noord Italië), Rismi of Risli (Treviso, Italië), Rizling Vlašsky (Slowakije), Ryzlink Vlašský (Tsjechië), Wälschriesling (Duitsland), Welschriesling (Oostenrijk, Canada, Duitsland en Zwitserland).

Druivenrassen die vaak foutief worden aangezien voor Graševina: Aligoté, Greco, Petit Meslier, Pignoletto, Riesling.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.